Despre cadastru

 

Cadastrul este cel care furnizeaza date reale si de precizie privitoare la bunurile imobile (pozitie, marime, categorie de folosinta, proprietar) necesare in toate ramurile economiei nationale.

Lucrarile de cadastru sunt esentiale pentru intocmirea sistemelor informationale ale teritoriului, menite sa furnizeze rapid date reale tuturor organismelor de gestionare si planificare a bunurilor imobile.

Pentru fiecare tip de client, durata de realizare si corectitudirea procesarii documentelor au o importanta majora in cadrul folosirii serviciilor de cadastru. Fiecare noua completare adusa la dosar necesita timp in plus de lucru, bani si prelungirea perioadei de executie, astfel incat, este esentiala folosirea resurselor umane competente si a tehnologiei de ultima ora.

GRESELI FRECVENTE IN DOMENIU, DE CARE TREBUIE SA TE FERESTI
-    Greseli de masurare;
-    Greseli in relizarea desene (relevee);
-    Executarea exclusive a lucrarilor in birou, fara deplasarea pe teren;
-    Greseli de calcul a punctelor GPS;
-    Evitarea masurilor de siguranta si a verificarilor.

ATENTIE!  TAXA MINIMA PENTRU CADASTRU SI INTABULARE LA PRIMA INSCRIERE ESTE DE  NUMAI 120 LEI.

Oficiul de cadastru elibereaza chitante astfel incat valoarea taxei poate fi verificata cu exactitate.

 

 

LEGISLATIE SPECIFICA:
Lege Nr. 7/1996 Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare.
Lege Nr. 18/1991 Legea fondului funciar.
Lege Nr. 217/2007 pentru stabilirea criteriilor de bază a taxelor şi tarifelor aferente elaborării, analizei şi verificării documentaţiilor cadastrale pentru înscrierea în cartea funciară a terenurilor agricole.
Lege Nr. 16/2007 privind organizarea si exercitarea profesiei de geodez
Hotarare nr. 1210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
Ordin nr. 633/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor de cadastru şi publicitate imobiliară.
Ordin nr. 68/2007 pentru stabilirea termenelor de prestare a serviciilor furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate.
Ordin nr. 634/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară.
Ordin nr. 128/2007 privind aprobarea tarifelor pentru activitatile desfasurate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate.
Ordin nr. 456/2004 privind activitatile desfasurate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate.
Ordin nr. 535/2001 privind aprobarea Regulamentului pentru verificarea lucrarilor de specialitate in domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei, realizate de persoane fizice si juridice autorizate.
Ordin nr. 798/2005 pentru aprobarea Regulamentului privind continutul documentatiilor referitoare la scoaterea terenurilor din circuitul agricol.
Ordonanta de urgenta 70/2001 pentru modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.
   descarcati AdobeReader
Adobe Reader